Cd´en Risen indeholder musik der tilbyder en balancering af hele dit energisystem. Risen giver en dyb fred og ro. 100% ren naturlig lyd, fuld af over- og undertoner, ingen kunstig klang. 

Cd´en Risen er optaget i La Caune som er en naturskabt katedral med en enestående smuk og varm akustik. La Caune var så gavmild at akkompagnere med klare dryp under hele optagelsen, der på fornemmeste vis understreget Risens budskab. Dette har medført en hel unik stemning.

Værkerne er komponeret af Lars Muhl, Steve Dobrogosz og Gabriel Faure og spejler processen "at tømme sit gralsbæger".

Risen kan anbefales ved indre processer, healing, meditation, ceremonier og når du har brug for ro i en travl hverdag. 
 
 

Mystiker, forfatter og komponist Lars Muhl siger om Birgit Sonnes cd ”Risen”:

”Cd’en taler for sig selv. Den er et personligt dokument og afspejler en transformation. Det sker via Birgit Sonnes tolkning af andres værker, og heri ligger mange planer. Det er jo netop det, der retfærdiggør genindspilning nummer tre millioner af et klassisk værk.”

”Jeg kender Birgit Sonnes rejse, og cd’en er i høj grad genrejsningen af hende som en Fugl Fønix. Det er hendes ja til inkarnationen, hvor hun begynder at tage egen kraft alvorlig.”

Om hulen siger han:

”På ”Aqua” kan man høre smeltevandet dryppe ned gennem åbningen. Når man kommer sådan et sted med sådan en kraft, og i flere år har arbejdet med stedet, så begynder naturen at respondere. Vand reagerer på lyd, så hvorfor skulle det ikke svare igen? Det sker alle vegne. Det er udelukkende et spørgsmål om man kan høre og se.”

 

 

Komponist Steve Dobrogosz

Thank you so very much. You did a beautiful job with everything. It is a treat for me to hear Sylvan and He Is Risen played for the first time, and played with so much sensitivity. They would not have been written if you hadn't asked for them. Du har gjort en stämningsfullt skiva. Kan tänka mig att många kan använda den som en sorts meditationsmusik.

 

Tekniker på Risen Jens Holm

Musikalske betragtninger:

Samtlige værker blev indspillet i La Caune, Sydfrankrig en eftermiddag I Maj 2010. Hulen danner den perfekte ramme for de 3 forskellige stilarter Birgit Sonne her fremfører med stor indlevelse og sans for hulens energier, som viste sig at blive en naturlig medspiller.

Et program med Faure som fransk tonal base, Lars Muhl´s værker med et tonalt ståsted pegende bagud mod romantikken- og dermed Faure. Steve Dobrogosz værker, tonalt quasi som Muhl, men pegende frem mod en uvished, som udstiller fremtiden åbent!

Som konservatorieuddannet musiker betragter man ofte instumentalteknik som noget selvfølgeligt.

Alligevel skal nævnes, (trods hulens lave temperatur) Birgits helt ubesværede og letløbende teknik som gør, at teknikken aldrig bliver en hindring for det musikalske udtryk. Ligeledes fremkommer Birgits skift mellem alt- og tværfløjte så naturligt, at jeg undervejs lige skulle se havd hun egentlig spillede på. Fremhæves skal Birgits forberedelse (hele cdén indspillet på en eftermiddag!) og overbevisende ærlighed I hendes fortolkninger, som også kommer til udtryk I timingen mellem fraserne, forstået på den måde, at jeg ubevidst toker værkerne som samtaler! Der stilles spørgsmål- der svares- der modsvares- der konkluderes og afrundes i enighed. Det er musik på et næsten overjordisk plan! Det er min overbevisning at hulens meget tydlige energier giver Birgit et musikalsk og sanseligt skub, som aldrig ville være fremkommet i et pladestudie!

 

Vis klog kone, Kirsten

Lige fra første gang jeg hørte den, gjorde den dybt indtryk på mig. Risen bevægede min sjæl fra først til sidst så dybt, at jeg ikke er i stand til at udtrykke den stærke oplevelse i den enkle musik, som du så følsomt og nænsomt i inderlighed og stor respekt og renhed udtrykker. Den halve time jeg lytter giver en fuldkommen og vederkvægende ro i mit sind. Risen vil blive hørt mange mange gange og gi ro og skønhed omkring mig.