Meditative Gudstjenester

Birgitte Hyldgaard Rathje og Birgit Sofia Kjær har i mange år arbejdet sammen om at udvikle særlige meditative gudstjenester med enkle liturgier, der indbyder til ro og eftertanke. Liturgier med emner som "Fred", "Skabelsen", "Lys" og "Taknemmelighed".

Det nærende rum, der opstår ved en meditativ gudstjeneste er en sand lise for krop, psyke og sjæl. Der er aldrig en tjeneste, der er ens, da den stemning der skabes, altid vil være et samspil med de fremmødte.

Grundlaget for de meditative gudstjenester er læsninger fra Bibelen eller andre relevante tekster, bønner der inviterer til at blive stille og lyttende, flere sekvenser af stilhed, lystænding, salmesang, duft, koshirør, og blid instrumentalmusik udviklet til at understrege det talte ord. Musikken er for tværfløjter og orgel/klaver, tilpasset mulighederne og rummet.

Vi tilbyder 4 forskellige liturgier som vi selv forestår, dog gerne med hjælp af den lokale kirkesanger.

Fred     En lovprisning af Guds fred til os med bønner om fred på jord og fred mellem mennesker. Liturgien kan bruges året rundt, også ved juletid, hvor salmevalget tilpasses julen.  Musik af bla. Arvo Pärt og Niels Van Doky.

Skabelsen     Skabelsesberetningen får tid og luft i denne liturgi, hvor der også er smukke, poetiske bønner fra den keltiske tradition og lyse salmer. Musik af bla. Øjstein Sommerfeldt og Daniel L. Rhone 

Lys     En liturgi til hele året og også velegenet til Kyndelmisse. Musik af bla. Lars Muhl og Steve Dobrogosz

Taknemmelighed     En gudstjeneste med bøn og læsninger til eftertanke og flere længere sekvenser af stilhed, hvor vi er sammen i taknemmelighed for Guds kærlighed og nærvær.

Andagt over de 7 pilgrimsord.     Vi folder de 7 pilgrimsord ud i ord og toner. Ordene er vore egne, mens musikken er af Arvo Pärt. Andagten kan bruges i flere forskellige sammenhænge f.eks ifb med en pilgrimsvandring, eller som selvstændig aften andagt.

I samarbejde med den lokale præst kan vi tilbyde at være den musikalsk ramme ved:

Kyndelmisse, Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag, De 9 læsninger

Information og booking:

birgitsofia4@gmail.com  tlf 2664 3440 eller birgitterathje@gmail.com  2192 1661

Referencer: Grundfør kirke.Granslev kirke, Lyng kirke, Anholt kirke, Fillipskirken, Funder kirke, Ørum kirke, Laurjerg kirke, Nøvling kirke, Kunstcenteret Silkeborg Bad